Obecní úřad Pluhův Žďár

Obec Pluhův Žďár najdete v Jihočeském kraji, zhruba patnáct kilometrů severozápadně od okresního města Jindřichův Hradec. První zmínka o vsi, přesněji o tvrzi, která byla později upravena do dnešní podoby barokního zámku, pochází z roku 1267. Majitelem tvrze byl Pluh z Rabštejna a rod Pluhů ze Žďáru vlastnil tvrz a vesnici až do 15. století, odtud pochází název naší obce Pluhův Žďár. V současné době sdružujeme několik menších vesnic, celkem u nás žije 617 obyvatel.

Služby obecního úřadu:
- Czech POINT.

Vybavenost obce:
- mateřská škola
- prodejna potravin
- knihovna
- hokejbalové hřiště.

Památky:
- zámek Pluhův Žďár, uprostřed obce
- kostel Narození Panny Marie, Pluhův Žďár
- zámek Červená Lhota v nedaleké Červené Lhotě.

Spolky:
- Myslivecký spolek Lípa Pluhův Žďár
- Sbor dobrovolných hasičů
- Klub přátel Pluhova Žďáru
- Spolek historického tance a divadla La Volta
- Hokejbalový tým SK Beer Stars Pluhův Žďár.

Vesnice je obklopena krásnou krajinou plnou rybníků, která je ideální pro různé sportovní a rekreační aktivity. Přímo obcí prochází dálková cyklistická trasa Greenways Praha–Vídeň a v okolí najdete také mnoho značených tras pro pěší turistiku. Za návštěvu určitě stojí i nedaleký zámek Červená Lhota.

Přidružené obce:
Červená Lhota, Jižná, Klenov, Mostečný, Samosoly, Plasná a Pohoří.

Knihovna, tel.: 384 382 255.

Rostislav Ondřej (starosta)
Ing. Petr Nohava (místostarosta)
  • obec Pluhův Žďár, Jindřichův Hradec, obecní úřad Červená Lhota, Jižná, Klenov, Mostečný, Samosoly, Plasná, Pohoří, Czech POINT, mateřská škola, prodejna potravin, knihovna, hokejbalové hřiště, památky, zámek Pluhův Žďár, kostel Narození Panny Marie, Myslivecký spolek Lípa, SDH Pluhův Žďár, Klub přátel Pluhova Žďáru, Spolek historického tance a divadla La Volta, Hokejbalový tým SK Beer Stars Pluhův Žďár, cyklistika, cykloturistika, sportovní aktivity, rekreační aktivity, cyklistická trasa Greenways Praha–Vídeň, zámek Červená Lhota, knihovna, Dětský den, úřední deska, Hasičský ples, Masopustní průvod masek, Pivní slavnosti, Memoriál Zdeňka Maryšky, vánoční jarmark
Poslat poptávku Trasa do místa www.obecpluhuvzdar.cz 384 382 255 [email protected]

Otevírací doba

Otevřeno od 15:00
  • Pondělí Zavřeno
  • Úterý 15:00 – 18:00
    00:00 – 00:00
  • Středa Zavřeno
  • Čtvrtek Zavřeno
  • Pátek Zavřeno
  • Sobota Zavřeno
  • Neděle Zavřeno