Perkutánní gastronomie (PEG) – Jižní a Západní Čechy
Perkutánní gastronomie (PEG) je zdravotnický postup, který se používá u pacientů, kteří nemohou přijímat potravu ústy. PEG je zkratka pro perkutánní endoskopickou gastrostomii, což znamená, že se trubicí vedenou endoskopem vytvoří přímé spojení mezi žaludkem a povrchem těla.
1Střední odborná škola, Střední odborné učiliště a Základní škola Třešť4 pobočky
Na střední odborné škole a středním odborném učilišti zajišťujeme výuku mnoha zajímavých učebních oborů – obory gastronomické, zahradnické, řeznické, pečovatelské a truhlářské. Nabízíme i nástavbové studium v oboru Podnikání. Studujte SOŠ, SOU a ZŠ Třešť.
2NEZA Pelhřimov, spol. s r.o.
Zakázková výroba a prodej nerezových produktů pro gastronomii, zdravotnictví a stavebnictví. Kromě standardních produktů jsme schopni vyrobit i výrobky dle specifických požadavků zákazníka. Při naší výrobě svařujeme materiál metodou TIG v ochranné atmosféře. V našem areálu je možné si zakoupit…
3Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod3 pobočky
Obchodní akademie a hotelová škola je veřejná střední škola s dlouholetou tradicí, která patří k nejmodernějším a nejlépe vybaveným školám v Kraji Vysočina. Poskytuje vzdělávání v maturitních, učebních i nástavbových oborech zaměřených na ekonomiku, gastronomii a služby a svým žákům nabízí řadu…
4Kučera Jiří, Ing. - KOVOVÝROBA KUČERA1 pobočka
Kovovýroba Kučera se specializuje výrobky, které naleznou uplatnění v gastronomii, zdravotnictví, stavebnictví ale také v automobilovém průmyslu. Firma byla založena v roce 1993 a výroba je zajišťována v Besednicích. Kovovýroba Kučera výrabí například pracovní stoly, nábytek, skříně, digestoře…
5Řežábek Oldřich - Gastroservis-cb
Nabízíme servis a prodej kuchyňského zařízení pro hotely, restaurace, školní jídelny a gastronomické provozy.Dále nabízíme zařízení na úpravu vody, chemie, myček, kávovarů a mlýnků, škrabek brambor, pecí na pizzu, mikrovlných trub, drtičů bio odpadu BOND, výrobníků ledu. Zajišťujeme zakázkové…
6DfK Group a.s.
DfK Group a.s. - obchod, obecně prospěšné činnosti, rozvoj komunitní společnosti, rozvoj lidský i regionální, gastronomie a cestovní ruch.
8GRANDHOTEL PUPP Karlovy Vary, akciová společnost1 pobočka
Provoz luxusního hotelu, který nabízí ubytování v 228 luxusních pokojích, gastro služby v několika hotelových restauracích a barech, lázeňské procedury a kosmetické služby v nově otevřeném Pupp Royal Spa a variabilní salónky včetně neobarokního slavnostního sálu pro společenské a firemní akce,…
9NEZA HOLDING, a.s.
Nerezové produkty pro gastronomii, zdravotnictví, potravinářský průmysl, stavebnictví.
Firmy v dalších lokalitách
Perkutánní gastronomie (PEG) v lokalitě Jižní a Západní Čechy – detailní popis
PEG se používá u pacientů s různými zdravotními problémy, jako jsou neurologická onemocnění, rakovina, poranění mozku a jiné. Tento postup se provádí v nemocnici nebo ambulantně a vyžaduje speciální vybavení a zkušeného lékaře. PEG trubice se vkládá do žaludku pomocí endoskopu, který se vkládá do úst a postupuje až do žaludku. Poté se trubice upevní na povrchu těla a pacient může začít přijímat potravu a léky.
PEG má několik výhod oproti jiným způsobům výživy, jako je například intravenózní výživa. PEG umožňuje pacientům přijímat potravu a léky přirozeným způsobem, což může vést k lepšímu trávení a vstřebávání živin. PEG také umožňuje pacientům udržovat svou tělesnou hmotnost a zlepšit své zdraví.
v oblasti Jižní a Západní Čechy se PEG provádí v místní nemocnici, která je vybavena potřebným vybavením a zkušenými lékaři. Pacienti z obce Jižní a Západní Čechy a okolí mohou využít tuto službu a zlepšit své zdraví a kvalitu života.
Výhody PEG:
- PEG umožňuje pacientům přijímat potravu a léky přirozeným způsobem
- PEG umožňuje pacientům udržovat svou tělesnou hmotnost a zlepšit své zdraví
- PEG umožňuje lepší trávení a vstřebávání živin
Postup PEG:
1. Pacient je umístěn do polohy na zádech.
2. Endoskop se vkládá do úst a postupuje až do žaludku.
3. PEG trubice se vkládá do žaludku pomocí endoskopu.
4. Trubice se upevní na povrchu těla.
5. Pacient může začít přijímat potravu a léky.